nedeľa, marca 01, 2009

Etický kódex študenta FEI TUKE

Niekedy začiatkom letného semestra skrsla v hlave vedenia našej fakulty (FEI) myšlienka, že by sa malo "uzákoniť" aj ako sa má správny študent správať. A tak dňa 20. 02. 2009 schválil náš obľúbený a zároveň nenávidený (keďže je jediný, tak má všetky superlatívy) dekana prof. Ing. Liberios Vokorokos, PhD. ETICKÝ KÓDEX ŠTUDENTA FEI TU V KOŠICIACH.
Kľudne si to prečítajte je to text na jednu stranu a aký je dlhý, toľko zaujímavého a podstatného sa tam aj dozviete. Podľa môjho názoru to bolo vytvorené pre starých a mrzutých profesorov a iných pedagogických i nepedagogických pracovníkov FEI TUKE, ktorí boli neschopní zvládať dnešnú mládšš aj v takých banalitách, aké sa v horeuvedenom kódexe spomínajú. Druhým dôvodom by mohol byť aj fakt, že členovie disciplinárnej komisie nedostávajú dosť vysoké platy, lebo nič nerobia a tak si vymysleli problémy, ktoré môžu riešiť.
Podľa môjho názoru je až smiešne, že keď sa počas trojhodinovej (02:15) prednášky napijem môžu mi hroziť disciplinárne sankcie. A profesor pochlipkávajúci kávičku počas celej prednášky sa bude iba veselo usmievať aj keď, citujem, "študent je svojim etickým postojom a správaním rovnocenným partnerom vyučujúcemu". Naozaj som zvedavý ako bude riešiť disciplinárna komisia neskorý príchod vyučujúceho na prednášku. Je to zase jedno z tých nariadení, ktoré sa tvária ako zlepšenie pre nás všetkých, no pritom iba zase zvýhodňujú už tak nadradenú časť určitej skupiny. Keďže sa zase zbytočne rozohňujem nad nezmeniteľnými faktami života ukončím radšej tento príspevok a pôjdem sa venovať dôležitejším veciam.
P.S.: Keďže chcem na spomínanej fakulte doštudovať, musím prehlásiť, že horeuvedené myšlienky nie sú moje a ani v najmenšom s nimi nesúhlasím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára